Esteu aquí

FESTA DEL CIRERAL ! 21/22 d'abril 2018

Amics del Centre d'Art i Natura

Català

AMICS DEL CAN

L'associació d'Amics del Centre d'Art i Natura de Farrera es va crear l'any 1998 per a facilitar el desenvolupament del CAN. Amb prop d'un centenar de socis, des de l'any 2007 l'associació és qui gestiona el projecte en tota la seva amplitud i dissenya la programació cultural.

Els objectius de l’associació sense ànim de lucre són:

1- Donar suport al projecte del Centre d’Art i Natura de Farrera i, si és el cas, gestionar-lo tot aconseguint fons i mitjans per al seu integral desenvolupament.

2- Agrupar a totes aquelles persones i institucions que mostren interès envers el projecte del Centre d’Art i Natura de Farrera i canalitzar-ne la seva ajuda econòmica, material, logística, intel·lectual i moral.

3- Reforçar la tasca de recuperació i protecció del patrimoni cultural i natural de Farrera i el seu entorn d’alta muntanya.

4- Promoure l’activitat cultural i artística de Farrera.

La Junta està formada per:

President: Pere Bàscones
Vicepresident: Antoni Plans
Tresorer: Víctor Sunyol
Secretària: Teresa M. Sala
Vocal: Josep Mañà

Com fer-se soci/sòcia dels Amics del CAN

Com fer-se soci/sòcia dels Amics del CAN? Amb una quota anual de 30€ o altra quantitat. Els socis gaudeixen dels avantatges següents:

- 10% de descomptes en les publicacions del CAN
- 10% de descomptes en el preu de les matrícules dels cursos
- 10% de descompte sobre el cost de l'allotjament al CAN
- Informació actualitzada de les activitats del CAN
- Edició postal anual amb reproduccions d'obres del Fons d'Art
i  Calendari anual del CAN, si hi ha recursos...

 

Com sabeu estem organitzant per primera vegada una trobada de socis de l'entitat nascuda per donar suport al Centre d'Art i Natura de Farrera. És una iniciativa proposada per la nova Junta Directiva per tal de celebrar també la primavera a l'alta muntanya. A Farrera sabem que arriba per dues senyals molt poètiques: el cant del Cucut i la floració dels Cirerers!

En homenatge als que ens han precedit, l'hem volgut batejar com a Festa del Cireral, que és com anomenaven aquests fruiters la gent de casa Marçal, de Poblador, de Manresà, de Ramon o Bigarret. I una casualitat no buscada és que​,​ just ara fa 20 anys​,​ vam enregistrar els Amics del CAN de Farrera!

La celebració serà el dissabte dia 21 i diumenge 22 d'abril ​tot esperant que el bo que vindrà les properes setmanes haurà obert les gemmes dels branquillons. Ens agradaria que el gruix de la festa el protagonitzéssim els propis socis amb les nostres aportacions fetes a través de l'habilitat o el coneixement de cadascú. Tots tenim una vessant creativa, professional o amateur, que ens agradaria que aboquéssim al conjunt​,​ i evoquéssim per al gaudi de tots.

La idea és omplir la tarda de dissabte, de ​17​h a ​20​h, amb aportacions individuals d'entre 2 i 20 minuts de durada cadascuna. Després soparem a la manera dels residents del CAN, altra cop amb l'Arnau de cuiner​!​

I a les ​22​h, la professora Tomoko Umemoto ens parlarà de la tradició japonesa al voltant de la floració dels cirerers. Diumenge al matí, entre les 11h i les 13h, farem una passejada per a gaudir de la bellesa d'aquest moment primaveral, amb l'esclat del verd i del blanc, del brot i la flor.

Instruccions pràctiques​ a tenir en compte​:

- per allotjaments i reserves del sopar​ (20€)​: artinatura@farreracan.cat o bé 973622106​ (Lluís)​

- per a participacions dissabte a la tarda: anna@dansanatura.com​ o bé 652214161 (​Anna​)​

​Ens veiem ben aviat,​

Junta directiva: Pere, Teresa, Pep, Xavier i Anna

​Amics del ​Centre d'Art i Natura​ (20 anys!!)​

 

Els Divendres Creatius és una plataforma al servei de la difusió de projectes, el debat sobre creació i el foment de la cooperació entre creadors! Cada primer divendres de mes a les 19h, el CAN organitza un 'divendres creatiu'. L'objectiu és que artistes i creadors puguin presentar projectes personals, compartir-los i generar debat, diàleg i fins i tot vies de cooperació. ENTRADA LLIURE i oberta a tots els públics.

+ informació

 

“Saó: Arts i Natura a l’Alt Pirineu” és una trobada de creació artística anual que té com a objectiu la realització d’intervencions a la natura des de diferents disciplines en el context de muntanya de l’Alt Pirineu. 

+ Informació