Esteu aquí

EVOLUCIÓ DEL PAISATGE, per GRAMP de l'UAB

Tipus:

Dilluns, 02 Juliol 2018 a Divendres, 06 Juliol 2018

Introducció. El curs consisteix en cinc sortides de camp, pràctiques i multidisciplinàries, dins de l’àmbit del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (PNAESM) i del Parc Natural de l’Alt Pirineu (PNAP). S’analitzaran les influències antròpiques i naturals que expliquen el paisatge de muntanya, s’observaran les seves conseqüències ambientals i es coneixeran de la mà dels propis investigadors/es les tècniques que, amb una filosofia multidisciplinària, s’utilitzen per obtenir les informacions que facilitaran la interpretació de les transformacions del paisatge a través del seu estudi diacrònic.

Objectius. Especialment indicat per a docents dels àmbits de les Humanitats, les Ciències Socials i les Ciències Naturals, en el curs s’explicaran, sobre el terreny i a partir de casos concrets, les tècniques que s’utilitzen per interpretar les transformacions del paisatge a través de l’estudi evolutiu de la seva vegetació. Així doncs, es plantejarà la utilització de tècniques paleogeogràfiques basades en restes vegetals (antracologia, dendrocronologia, palinologia, pedoantracologia) i d’altres fonts de tipus documental directes i indirectes (escrites, gràfiques i orals). Igualment, durant el curs s’analitzaran les principals pertorbacions naturals i/o humanes que alteren l’estat del paisatge de muntanya i les seves conseqüències ambientals.

Professor: 
Matrícula: 
Per inscriure’s cal omplir la butlleta que es pot descarregar en aquest enllaç: http://geografia.uab.cat/gramp/curs_farrera/10e_CURS-EVOL_PAISATGE_2017.pdf , i enviar-la a Lluís Llobet (artinatura@farreracan.cat, tel 973622106) juntament amb el comprovant de pagament que consta en la butlleta d’inscripció (75€). Qui, a més, vulgui gaudir d’allotjament, pot disposar d’habitació amb dret a cuina (+125€) o bé contractar règim de pensió completa, des del sopar del dia 2 fins al dinar del dia 6, inclosos els pícnics (+ 255 €). El termini d'inscripció és obert fins al dia 23/06/2017 o fins que s'acabin les places.

 

Els Divendres Creatius és una plataforma al servei de la difusió de projectes, el debat sobre creació i el foment de la cooperació entre creadors! Cada primer divendres de mes a les 19h, el CAN organitza un 'divendres creatiu'. L'objectiu és que artistes i creadors puguin presentar projectes personals, compartir-los i generar debat, diàleg i fins i tot vies de cooperació. ENTRADA LLIURE i oberta a tots els públics.

+ informació

 

“Saó: Arts i Natura a l’Alt Pirineu” és una trobada de creació artística anual que té com a objectiu la realització d’intervencions a la natura des de diferents disciplines en el context de muntanya de l’Alt Pirineu. 

+ Informació