Esteu aquí

Pestanyes primàries

Beques Art i Natura a la Creació, a la Recerca, i a les Arts del Moviment

Català

El Centre d'Art i Natura convoca anualment les beques Art i Natura a la Creació, a la Recerca, i a les Arts del Moviment, destinades a artistes, a investigadors i a ballarins/coreògrafs, respectivament, de tot l'àmbit dels països de parla catalana per a realitzar una estada de treball d'un mes al CAN amb l'objectiu de desenvolupar individualment (o en parella en el cas de la dansa) un projecte vinculat al territori d'alta muntanya. La convocatòria a les Arts del Moviment es fa conjuntament amb l'Espai Dansa Natura de Burg, amb la col·laboració del restaurant La Solana.

D'altra banda, el Centre d’Art i Natura acorda beques d'intercanvi amb altres centres de la Xarxa Internacional Res Artis. Històricament hem enviat (i rebut) artistes i investigadors al HIAP-Cable Factory (Helsinki, Finlàndia), a The Tyrone Guthrie Centre (Annaghmakerrig, Irlanda), al UFA Fabrik (Berlin, Alemanya), i al NKD (Dale, Noruega). Als darrers anys l'intercanvi s'ha realitzat amb Artellewa, a Giza, Egipte. Des de l'any passat, els intercanvis els fem a través del programa Europeu Frontiers in Retreat (vegeu la informació específica).

Convocatòries 2015

Les convocatòries de 2015 ja estan obertes! Podeu presentar candidatura fins el 10 de maig per correu convencional o electrònic (veure cada convocatòria específica).

El CAN convoca per setena vegada les beques a la Creació i a la Recerca, i per segona vegada la de les Arts del Moviment.
- A la Creació: a creadors de qualsevol disciplina artística. Individual, un mes. Projectes vinculats a l'entorn d'alta muntanya.
- A la Recerca: a investigadors de qualsevol àmbit de les ciències naturals i socials. Individual, un mes. Projectes vinculats a l'entorn d'alta muntanya.
- A les Arts del Moviment: coreògrafs i ballarins creadors. Individual (un mes) o en parella (15 dies). Espai Dansa i Natura de Burg com a lloc de treball.

El termini de presentació de la documentació finalitza el 10 de maig de 2015.

Resolucions de les Convocatòries 2014:
a la Creació: Àngels Viladomiu amb "Plantes rares".
a la Recerca: Meritxell Campos amb "Il·lustració científica de la flora neòfita de la Coma de Burg".
a les Arts del Moviment!: Lera Delp i Elisenda Fontarnau amb "Inventari".

 

Els Divendres Creatius és una plataforma al servei de la difusió de projectes, el debat sobre creació i el foment de la cooperació entre creadors! Cada primer divendres de mes a les 19h, el CAN organitza un 'divendres creatiu'. L'objectiu és que artistes i creadors puguin presentar projectes personals, compartir-los i generar debat, diàleg i fins i tot vies de cooperació. ENTRADA LLIURE i oberta a tots els públics.

+ informació

 

“Saó: Arts i Natura a l’Alt Pirineu” és una trobada de creació artística anual que té com a objectiu la realització d’intervencions a la natura des de diferents disciplines en el context de muntanya de l’Alt Pirineu. 

+ Informació